Když potraviny pomáhají zhubnout. Jaké zařadit do jídelníčku?

Potraviny pomáhají zhubnout
Potraviny pomáhají zhubnout

Hubnutí je z osmdesáti procent o jídle a z dvaceti procent o dřině, sportování a pohybu. Je proto nutné dbát zejména to, co jíme, jak se stravujeme, protože jen tak lze dosáhnout krásné, vysněně štíhlé postavy. Změna jídelníčku umí skutečně divy, mnohdy jen díky změně stravování zhubneme zčistajasna i desítky kilogramů, a to zejména tehdy, kdy do svého jídelníčku zařadíme potraviny, po nichž se hubne či které výrazně napomáhají v hubnutí. Takových potravin je víc než dost, vyjmenujme si proto několik, které jsou snadno dostupné během celého roku.

Zelené avokádo jako aktuální hit ve světě vaření

Pokud sledujete blogerky nebo youtuberky, každá z nich doporučuje vařit s avokádem. Avokádo je jakýsi hit, který se dostal snad do každé moderní kavárny. Z avokáda se dělá pomazánka, také se připravuje avokádový dip, avokádový toust nebo se často připravují vajíčka s avokádem k snídani. Právě zelené avokádo, které je dnes dostupné v každém supermarketu nebo hypermarketu, je potravina, po níž se hubne, i když se jedná o potravinu, která v sobě skrývá snad nejvíce kalorií na světě. Obsahuje i mnoho tuků, jenže jsou rostlinného původu.

Brokolice vypadá jako mozek, to jíst nebudu. Ale to je chyba

Děti přisuzují brokolici mozku. Zkrátka tak vypadá. Možná však proto ji nechtějí jíst. A tento odpor k brokolici z dětství se snadno přenese i do světa dospělých. Je to však škoda a chyba, jelikož brokolice je další potravinou, po které se výrazně hubne. Je zdrojem vitaminu C, kromě toho obsahuje i jiné tělu prospěšné látky, živiny a minerály, které jsou velmi užitečné například při destrukci či ničení tukových buněk.

Po cibuli zapáchá z úst, ovšem také se po ní hubne

I když cibule je málo oblíbená, a to především proto, že po ní zapáchá z úst, také se po ní hubne. Je nejen velmi zdravá, ale také je antibakteriální. Nejlépe uděláte, když ji budete konzumovat v syrovém stavu, jelikož jen tak dojde k urychlení metabolismu, tudíž k rychlejšímu spalování a trávení tuků.